24.2.14

Mitä kandidaatille kuuluu?

- Hei, täällä soittaa kandi/graduohjaajasi N.N. Lapin yliopistosta. Muistathan?
Minulla olisi Sinulle tärkeä kysymys nyt, kun olet valmistunut kandidaatiksi syksyllä 2013. Huomasimme, että meillä ei ole Sinun sähköpostiosoitettasi. Tarvitsemme toimivan sähköpostiosoitteesi valtakunnallista Kandipalaute-kyselyä varten. Kysely alkaa 3.3.2014, ja se tapahtuu sähköpostin avulla.

- Mikä se sellainen kandipalaute-kysely on? Johan niitä palautteita on tullut annetuksi ihan tarpeeksi.

- Tämä onkin uusi ja erilainen palaute. Se on valtakunnallinen ja se tehdään kaikille Suomen yliopistoista viime syyslukukauden aikana valmistuneille. Meille on erityisen tärkeää, että vastaisit ja kertoisit siitä, miten opintosi sujuivat, kuinka tyytyväinen olit opintojesi kulkuun sekä saamaasi oppiin ja opetukseen.

- Miksi?

- Me haluamme kehittää opetuksemme laatua ja edistää opiskelijoiden opintojen sujuvuutta ja menestystä. Kun saamme tietoa siitä, mitkä asiat sujuvat ja mitkä takeltelevat, pystymme kehittämään opetustamme.

- Paljonko vastaamiseen menee aikaa, ja mitä hyötyä siitä on minulle?
 
- Kysely vie aikaa 20 minuuttia ja vaatii kyllä oman oppimisen ja opiskelun pohdintaa. Vastausten miettiminen voi olla hyödyksi oman jatko-opiskelun kannalta, koska näin voi vaikuttaa opetuksen laatuun ja ehkä tulee myös miettineeksi, mitä itse voisi tehdä entistä paremmin. Mutta ei tämä ole ainoa hyöty.

- Miten niin?

- Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvomme  iPad Air -tablettitietokoneen. Kysely lähetetään 171 valmistuneelle, eli vastaajalla on aika hyvä todennäköisyys voittaa hieno tabletti. Kannattaa siis vastata!

- Ilman muuta. Aika erikoista, että tällainen palkinto on arvonnassa – eipä ole moista ennen tapahtunut!

- Voit jo tästä päätellä, että vastaaminen on yliopistollemme tärkeää. Kyselyn tarkoitus on edistää opetuksen laatua, ja jokainen saatu vastaus otetaan huomioon arvioitaessa Lapin yliopiston opiskelevien tyytyväisyyttä saamaansa opetukseen ja oppimiseen. Jokainen vastaus on tärkeä Lapin yliopistolle myös sen vuoksi, että vastaamisaktiivisuus vaikuttaa Lapin yliopiston saamaan rahoitukseen.

- OK, olen kyllä valmis tukemaan kotiyliopistoani.

- Hieno juttu. Onko Sinulla muuten jotain mietittävää maisteriopintojen suunnittelussa?

Kaarina Määttä
Vararehtori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti