23.4.14

Työntekoa tukevat työvälineet vai jopa irti ajasta ja paikasta?

Informaatioteknologia on mullistanut työn tekemisen tapoja. Vielä muutama vuosikymmen sitten Automaattisen Tietojen Käsittelyn ammattilaisten erityisryhmään törmäsi suurissa yliopistoissa valkoinen takki päällä, tietokoneisiin reikäkortteja syöttämässä ja kelanauhoja vaihtamassa.

Nykyään melkein jokaisen työpöydältä, televisiotasolta, laukusta tai taskusta löytyy enemmän laskentatehoa kuin muutama vuosikymmen sitten noista huoneenkokoisista tietokoneista. Nykyajan lapsilla teknologioiden hyödyntäminen on tuttua ja moni osaakin melkein vanhempiensa tavoin surffata netissä, katsoa Youtubea ja Netflixiä – ennen kuin oppivat edes lukemaan.

Samalla kun informaatioteknologia on tullut osaksi meidän kaikkien koteja sekä arkista työympäristöämme, se on myös muuttanut tapaamme tehdä työtä ja mahdollistanut liikkuvamman – jopa ajasta ja paikasta riippumattoman työnteon. Teknologian kehittymisen kautta meille on Lapin yliopistossakin syntynyt uudenlaiset mahdollisuudet tarjota henkilökunnalle entistä paremmin jokaisen työtehtäviin sopivia työvälineitä työpaikan puolesta.

Lähdimme Lapin yliopistolla kehittämään henkilökunnan käyttäjäprofiilien määrittelyä kokonaisuutena. Lähtökohtana oli, että tavoitteet ja niitä tukevat linjaukset ovat läpinäkyviä koko työyhteisölle. Samalla halusimme henkilökunnan mukaan kehittämään kokonaisuutta.

Tavoitteena on, että yliopiston henkilökunta saa käyttöönsä nykyaikaiset ja tehokkaat työntekoa tukevat työvälineet, nopean avun ongelmatilanteissa sekä toimintavarman ja yhteensopivan työympäristön. Haluamme myös toimia kustannustehokkaasti ja vastuullisesti – huomioiden myös ympäristöarvot vanhojen laitteiden kierrätyksessä.

Näistä lähtökohdista olemme tunnistaneet neljä käyttäjäprofiilia, joiden kautta hahmotimme millaiset älypuhelimet, tabletit, ultrabookit, kannettavat tietokoneet tai pöytäkoneet sopisivat meidän henkilökunnalle kunkin työtehtävät huomioiden.

Jos tunnet kiinnostusta asiaa kohtaan, niin pyydämme sinua henkilökunnan edustajana mukaan antamaan meille palautetta jatkokehittämistä varten. Oletko paljon matkustava käyttäjä, liikkuva käyttäjä, liikkuva suunnittelu- ja muotoilualan käyttäjä vai pöytäkoneen käyttäjä? Kerro meille mentiinkö jossain pieleen vai jatketaanko tällä polulla eteenpäin!

Esittelemme tiistaina 29.4.2014 klo 10.00 - 12.00 ja keskiviikkona 30.4.2014 klo 10.00 - 12.00 oikeustieteellisen tiedekunnan toisen kerroksen etäopetustilassa SS09 yliopiston henkilökunnan päätelaitetuotteistuksen tuloksia ja pääset myös hypistelemään mallilaitteita. Palautteen voit kertoa meille kasvokkain tai laittaa sähköpostilla osoitteeseen: ict.palaute(at)ulapland.fi

Tarkempia tietoja yliopiston Intranetissä.

Tapaamisiin!

Manu Pajuluoma
Tietohallintojohtaja

1 kommentti:

  1. Kiitoksia kaikille tilaisuuksiin osallistuneille ja kommenttejaan antaneille! Vain veikkaamalla voi voittaa - ja osallistumalla vaikuttaa. :)

    VastaaPoista