16.9.14

LUC Sport ja liikunnan ilot

On tiistai-ilta ja avaan mustan treenikassini Kansantalo Wiljamin alakerran pukuhuoneessa. Nostan puiselle penkille mustavalkoiset urheilukengät, mustat nyrkkeilyhanskat sekä mustat käsisiteet. Alkamassa on syksyn ensimmäinen Rovaniemen Reippaan tiloissa järjestettävä Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattu kuntonyrkkeilyvuoro. Opiskelijat ovat löytäneet salille Lapin korkeakoulukonsernin sivuilla esillä olevan liikuntakalenterin kautta. Yksi nyrkkeilykerta maksaa ilman sporttipassia 4 euroa, kun taas vastaavasti sporttipassin haltijalle kuntonyrkkeilyssä käyminen on ilmaista.

Noin kymmenen hengen ryhmä aloittaa hyppynaruilla hyppimisen. Hikipisarat ilmestyvät otsalle pian, ja kolme minuuttia tuntuu pitkältä ajalta. Kellon soidessa vuorossa on tennispallon pompottelemista ohjaajan muistuttaessa, että liikkuisimme päkiöidemme varassa. Reilun tunnin aikana harjoittelemme oikeaa lyöntitekniikkaa, sekä pääsemme lyömään säkkiä. Tunti päättyy kuntopiiriin jonka jälkeen olo on väsynyt, mutta onnellinen.

Suunnistaessani Rovaniemen pimeään ja syksyiseen iltaan pohdin liikunnan positiivisia vaikutuksia työkykyyn ja töissä jaksamiseen. Tämä on todistettu lukuisissa tutkimuksissa, ja liikunnan positiiviset vaikutukset olen huomannut myös omassa arjessa. Kuntonyrkkeilyssä käyminen on pitänyt viimeisen vuoden aikana niska- ja hartianseudun jumitukset kaukana. Lisäksi se on tuonut mukavaa vaihtelua tietokoneen ääressä istumiseen ja lenkkeilyyn.

Lapin korkeakoulukonsernin näkyvimpiä palveluja ovat opiskelijoille ja henkilökunnalle tarjottavat liikuntapalvelut. Lapin yliopiston ja Lapin AMKin opiskelijat ovat jo useana vuonna saaneet nauttia sporttipassin tuomista eduista. Myös Lapin yliopiston ja AMKin henkilökunnalla on mahdollisuus hankkia sporttipassi ja osallistua passin tarjoamille liikuntavuoroille. Henkilökunnan keskuudessa sporttipassin käyttö on kuitenkin ollut vähäistä. Passi ei ole nauttinut niin suurta suosiota kuin esimerkiksi tyky-setelit.

Ammattikorkeakoulu ja yliopisto ovat kuluvan vuoden aikana mitelleet voimiaan niin jääkiekossa, jalkapallossa, soudussa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös juoksukilpailujen merkeissä. Opiskelijoiden väliset kilpailut kehittävät yhteisöllisyyttä, ja tuovat virkistävää vaihtelua korkeakoulujen väliseen perinteiseen yhteistyöhön erilaisten hankkeiden ja seminaarien tiimoilta. Esimerkiksi tänä vuonna Rovaniemi Marathon -tapahtuman yhteydessä järjestetyissä Lapin korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailuissa on ainesta jokavuotiseksi perinteeksi.

Tänä syksynä Lapin korkeakoululiikuntapalveluiden nettisivuille on tullut muutoksia. Opiskelija on törmännyt ensimmäistä kertaa kirjainyhdistelmään LUC Sport. Kyseisten kirjainten takaa paljastuu Rovaniemen ja Kemi-Tornion kampusalueiden liikuntavuorot ja entistä tiiviimpi yhteistyö. Sporttipassin omistajalle liikuntavuoroja löytyy joka lähtöön niin Rovaniemellä kuin Kemi-Torniossa. Esimerkiksi koripallon, jalkapallon, kiipeilyn ja sulkapallon harrastamiseen löytyy hyviä mahdollisuuksia.

Käy tutustumassa sporttipassin tarjontaan Lapin korkeakoulukonsernin liikuntapalveluiden nettisivuilla.

P.S. Tällä viikolla vietetään Lapin yliopistolla ja Lapin ammattikorkeakoulussa Hyvinvointiviikkoa. Viikon aikana luvassa on niin norsujalkapalloa, pesäpalloa, kehonhuoltoa, sekä perinteinen syysvaellus.

LUC Sport: http://www.luc.fi/Suomeksi/LUC-Sport

Johan-Eerik Kukko
Lapin korkeakoulukonsernin viestintäsuunnittelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti