29.10.18

Opettajat kokeilivat oman yrityksen perustamista

Parikymmentä Lapin yliopiston ja Lapin ammattikorkeakoulun opettajaa tutustuivat yrittäjyyteen kokeilemalla oman miniyrityksen Suomen Yrittäjien ja Nuori Yrittäjyys ry:n toteuttamassa koulutuksessa.

Yhä useampi tekee työuransa yrittäjänä tai pienessä yrityksessä. Teknologian muutos ravistelee työelämää ja työn teon muotoja. Yrittäjämäinen työote ja asenne auttavat muutoksessa ja tarttumaan mahdollisuuksiin. Siksi on tärkeää, että opiskelijat saavat tukea yrittäjyyttä tukevien osaamisten karttumiseen opintojen aikana ja näkevät yrittäjyyden tasavertaisena uravaihtona palkkatyölle. Tällä hetkellä vain noin kolme prosenttia korkeakouluista valmistuneista toimii yrittäjänä vuosi tutkinnon jälkeen (Vipunen, opetushallinnon tilastopalvelu).

Nyt järjestetyssä koulutuksessa opettajat saivatkin omakohtaista tuntumaa yrityksen perustamiseen alkuvaiheisiin ja eväitä ohjata opiskelijoita pohtimaan yrittäjyyttä keinona työllistyä ja tuotteistaa osaamistaan.

Kolmiosaisen koulutuksen aikana tutustuttiin asiantuntijoiden johdolla oman osaamisen tunnistamiseen, osuvaan somemarkkinointiin, järkevään hinnoitteluun ja kasvun kumppaneihin. Opettajat perustivat yritykset Nuori Yrittäjyys ry:n sähköiselle oppimisalustalle. Viimeisellä kerralla opettajat pitchasivat yritysideat ja saivat palautetta tuomaristolta.

Tuomaristossa oli mukana Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Pirkka Salo, YES Lapin aluepäällikkö Juhamatti Konttaniemi ja yrittäjä Henna Nurminen, HHR Business.
 


Tuomaristo kehui yritysideoiden korkeaa tasoa ja toteuttamiskelpoisuutta. Parhaana palkittiin Emmi Harjuniemen Arctic Design Toys.

Muille palkintosijoille ylsivät Sirpa Torvisen ja Päivi Saaren Palaset, sekä Tuula Ahokummun ikääntyvien ihmisten kotiyhteisö.

Koulutus sai hyvän vastaanoton. Sen parhaana antina koettiin muun muassa itsensä haastaminen, oman liikeidean kehittely ja monipuolisten näkökulmien avaaminen.

____________


Koulutus on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia - Yrittäviä nuoria -hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro lahjoitti miljoona euroa opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Koulutus toteutettiin yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.

Päivi Ojala
projektipäällikkö
Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria

SUOMEN YRITTÄJÄT
Mannerheimintie 76 A, 00250 Helsinki
puh. 040 582 2368
www.yrittajat.fi/osaaviaopettajia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti